Videobanden digitaliseren VHS en VHS-C

Vul dit formulier in om je cassettes te laten digitaliseren.

Bij ons kan u ook terecht om uw oude VHS videobanden alsook uw kleine VHS-C tapes om te zetten naar een digitaal formaat. Dit houdt in dat u de inhoud van deze videobanden gewoon via de pc kunt afspelen. De inhoud van de videocassette wordt volledig omgezet in een digitaal bestand. Dit bestand kan op een USB stick of harde schijf geplaatst worden zodat u deze eenvoudig in elk modern televisietoestel kan steken en zo de gewenste video kan afspelen.

Niet alleen is dit veel handiger dan elke keer de videocassette insteken, terugspoelen, terug in de kast steken… het zeer grote voordeel bestaat er in dat u oneindig veel back-ups en reserve kopieĆ«n kan maken.

Videocassettes omzetten met de hoogste kwaliteit

Wanneer we uw VHS videocassette omzetten naar een computerformaat gebeurt dit met de hoogt mogelijke kwaliteit. Er is dus geen kwaliteitsverlies tussen wat er op de videocassette staat en wat er uiteindelijk in het digitale bestand terecht komt. De inhoud wordt 1 op 1 zonder kwaliteitsverlies overgenomen. Zowel het beeld als het stereo geluid.

VHS videobanden slijtage voorkomen

Wat u ook niet mag onderschatten is dat de kwaliteit van een digitaal videobestand nooit vermindert. Elke keer als u een videoband afspeelt, of zelfs als u het gewoon in de kast laat liggen, komt er meer en meer fysieke slijtage op de band. Dit soort slijtage bestaat niet bij digitale bestanden.

Als u dus over waardevolle videocassettes van uzelf, uw kinderen of uw kleinkinderen beschikt is het zeer sterk aan te raden om hier een digitale kopie van te hebben. Home video’s van geboortes, familiefeesten, overleden familieleden … kan u namelijk nooit opnieuw maken. Eens kapot of versleten bent u deze kwijt. Hou de onbetaalbare herinneringen onbeperkt in tijd zodat u deze (later) kan tonen aan uw partner, kinderen of kleinkinderen. Of voor uzelf uiteraard.

Tarieven video naar PC

Het omzetten van uw videocassettes kost 10 euro per gedigitaliseerd uur. We rekenen enkel de effectieve beeld-tijd aan. Als er maar 1 uur beeldmateriaal staat op een videocassette van 2 uur betaalt u slechts voor 1 uur.

Onderstaande tabel geeft een indicatie van de prijs.

Lengte VHS VideocassetteTarief
120 min (2 uur beeldmateriaal)20 euro
180 min (3 uur beeldmateriaal)30 euro
240 min (4 uur beeldmateriaal)40 euro

Per post bezorgen of persoonlijk afleveren

U kan uw videobanden persoonlijk bij ons afleveren te Diepenbeek of deze via post bezorgen.

Doordat wij in de hoogste kwaliteit de inhoud van uw videocassette overnemen hebben de videobestanden een grootte van 4 gigabyte per uur.
U kan ons een voldoende grote USB stick mee geven met uw cassettes of er voor kiezen dat wijzelf de USB stick voorzien. Een USB stick van 32 GB (8 uur beeldmateriaal) kunnen we voor 25 euro voor u voorzien. Indien u meer beeldmateriaal heeft kan u uiteraard extra USB sticks aankopen of bezorgen.

Wanneer u ons uw videobanden per post bezorgt, sturen we na het digitaliseren van uw cassettes de USB stick en de video’s terug naar u op. De verzendkosten bedragen 20 euro. In deze prijs zit ook de beschermende verpakking inbegrepen. Wanneer u meerdere videocassettes opstuurt zullen we een grotere verpakking gebruiken om zo de verzendkosten te minimaliseren.

Videocassettes laten digitaliseren?

Vul dan dit formulier in en we nemen contact met u op.