Geluid

Verhuur van geluidsinstallaties en dj sets

Een geluidsinstallatie bestaat traditioneel uit 2 onderdelen.

Het eerste onderdeel is de DJ installatie. Hiermee kan de DJ verschillende muziekbronnen zoals CD’s, platen, USB sticks, muziek vanop de laptop… mixen. Hierdoor kan de muziek in elkaar overlopen en zorg dit er voor dat er geen stiltes zijn tussen 2 liedjes. DJ installaties bestaan in alle budgetten.

Voor kleinere feesten volstaat een basis dj installatie waarop ook eenvoudig een smartphone met muziek of spotify, tablet.. aangesloten kan worden. Ook met de goedkopere modellen kan een perfecte mix gemaakt worden.

Voor fuiven en grotere feesten wordt een professionele DJ installatie van Pioneer gebruikt. Deze DJ installatie is de standaard op fuiven, festivals en grote feesten. DJ’s die op dit soort grotere evenementen draaien zijn vertrouwd met de Pioneer DJ installaties waardoor ze zich volledig op de muziek kunnen focussen en moet uitzoeken waar welk knopje voor dient.

Het tweede onderdeel van de geluidsinstallatie is de geluidsinstallatie zelf. Een geluidsinstallatie bestaat uit een of meerdere versterkers met een aantal luidsprekers. De geluidsinstallaties die wij verhuren hebben allemaal ingebouwde versterkers waardoor het gebruiksgemak veel hoger is en deze veel eenvoudiger aan te sluiten zijn.

Voor kleinere feesten tot een 50 tal personen op de dansvloer volstaan 2 krachtige luidsprekers die op statief geplaatst worden. Doordat deze op een statief staan draagt het geluid verder zodat de muziek voor iedereen goed hoorbaar is. Deze luidsprekers geven het hele spectrum van geluid weer. Dat wil zeggen dat ze zowel de lage tonen (bassen) als middentonen (stemmen) en hoge tonen (bv cimbalen van een drum) weergeven.

Voor een grotere oppervlakte of meer personen heb je luidsprekers nodig die geoptimaliseerd zijn voor een bepaald deel van het spectrum. Daarom bevatten de grotere geluidsinstallaties steeds basskasten. Dit zijn luidsprekers die op de vloer staan en enkel bassen weergeven. Dit zorgt voor een extra vol geluid dat je soms zelfs in je buik voelt. Doordat deze basskasten de bassen voor hun rekening nemen kunnen de gewone luidsprekers zich bezig houden met de midden- en hoge tonen. Hierdoor klinken deze luidsprekers zuiverder in combinatie met basskasten, dan dat ze alles moeten weergeven. Bij een surround installatie voor je televisie heb je hetzelfde effect. Als je televisie het geluid moet maken klinkt het allemaal wat platter. Als je de surround of soundbar opzet gaat er een totaal nieuwe geluidswereld open. Vraag ons vrijblijvend welke geluidsinstallatie het meest geschikt is voor jouw doeleinden.

Hieronder vind je per rubriek ons volledig assortiment terug.

db technologies ig3t sub18h

Geluidsinstallaties
Onze geluidsinstallaties staan garant voor een zuivere klank met voldoende vermogen.


Pioneer CDJ2000 nexus

DJ apparatuur
Complete DJ sets met of zonder draaitafels.


akg wms mini

Losse apparatuur
Hoofdtelefoons, mengpanelen, afspeelmedia, draadloze microfoons of microfoon met kabel, …


Bij ons huurt u steeds het beste geluidsmateriaal tegen de beste prijs.